Vlada produljila rok natječaja za koncesiju autocesta zbog "velikog interesa" ulagača

Vlada produljila rok natječaja za koncesiju autocesta zbog "velikog interesa" ulagača

 Foto:scx.hu

MINISTAR prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić jučer je izjavio da se rok za prijave za koncesioniranje autocesta pomiče za 21 dan. Rok prijave bio je prvotno određen za 15. Studeni, ali je Vlada produljila rok, zbog navodno velikog interesa ulagača.

"Ministarstvo prometa odlučilo je zbog velikog interesa prolongirati prvi rok za još dodatni 21 dan" kazao je ministar prometa i infrastrukture za RTL televiziju.
 
"Sve ide svojom dinamikom i po našem terminskom planu. Krajnji rok monetizacije ostaje isti, a to je sredina sljedeće godine, a jesen sljedeće godine možebitna uplata sredstava u proračun", dodao je Hajdaš Dončić.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada RH daje u koncesiju postojećih 1.024 km autocesta kojima upravljaju HAC i ARZ strateškom investitoru koji bi preuzeo naplatu cestarine, upravljanje, kao i  redovno i izvanredno održavanje autocesta u razdoblju od 40-50 godina.
 
Prema izvješću Savjetnika za 40-godišnju koncesiju, investitor bi Vladi RH platio koncesijsku naknadu u prvotno procijenjenom iznosu od 2,4 – 2,9 milijardi eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara