Vlada razriješila Olgicu Spevec: Agencija zaprijetila Todoriću pa ostala bez šefice?

Vlada razriješila Olgicu Spevec: Agencija zaprijetila Todoriću pa ostala bez šefice?

Foto:  evarazdin.hr

NA ZATVORENOM dijelu sjednice Vlade RH donesena je odluka o razrješenju dosadašnje predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec te članova Vijeća Mirne Pavletić Župić i Milivoja Maršića zbog isteka mandata. Novi članovi Vijeća bit će Denis Matić, Ljiljana Pavlic i Tatjana Peroković, a Mladen Cerovac novi predsjednik, do isteka mandata na koji je imenovan kao član Vijeća. Uskoro bi o ovoj odluci trebao raspravljati i Sabor. 
 
Podsjetimo kako je krajem rujna ove godine Spevec objavila kako napušta Agenciju. Odluka o odlasku donesena je svega par dana nakon najave Agencije kako bi Agrokor Ivice Todorića morao prodati dio svog trgovačkog carstva u Hrvatskoj nakon preuzimanja slovenskog Mercatora.  
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"On mora dosta toga prodati i morat će procijeniti je li mu važniji istup u regiju i odricanje od svega što mora dezinvestirati ili će inzistirati na tome da ne proda dovoljno, a onda Agencija neće imati nikakvo drugo rješenje nego da koncentraciju ne dopusti", najavio je tada  Mladen Cerovac iz Agencije
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara