Vladi nitko ne vjeruje, Milanović najnegativniji političar

Vladi nitko ne vjeruje, Milanović najnegativniji političar

Foto: Hina

IZBORNA potpora SDP-u i dalje pada dok rejting HDZ-a raste, pokazalo je redovito mjesečno istraživanje Promocije plus.

U ovom trenutku HDZ podržava 23,1 posto građana, dok je SDP na povijesno niskih 19,1 posto potpore. Na trećem mjestu je ORaH Mirele Holy za kojeg bi glasalo 12,6 posto građana.Laburisti tek šesta stranka

Hrvatski laburisti, koji su donedavno bili u rangu s ORaH-om, trenutno su tek šesta stranka u Hrvatskoj: podržava ih 2,7 posto birača. Ispred laburista su HNS s tri posto potpore i HSS s 2,9 posto potpore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najpopularniji političar u Hrvatskoj i dalje je Ivo Josipović, kojeg podržava 30,9 posto birača. Na drugom mjestu je Mirela Holy s 10,5 posto. Na treće mjesto probila se Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, koja ima 8,6 posto potpore.

Desna koalicija u vodstvu

Što se tiče koalicijskih preferencija, i tu je u vodstvu desni blok. HDZ-ova koalicija koja se sastoji od HSS-a, HSP-a AS, BUZ-a, HDS-a i ZDS-a u ovom trenu ima povjerenje 28,3 posto birača. SDP-ova koalicija u kojoj su HNS, IDS i HSU ima rejting 23,3 posto.

Na trećem mjestu je ORaH, koji bi dobio glasove 13,4 posto građana, a slijedi desničarski Savez za Hrvatsku s 5,6 posto. I na ovoj ljestvici Hrvatski laburisti bilježe vidljiv pad, te ih podržava 2,5 posto birača.Milanović najnegativniji, Vladi nitko ne vjeruje

Prvi put u ovom istraživanju Zoran Milanović svrgnuo je Tomislava Karamarka s čelne pozicije na listi najnegativnijih političara. Najlošijim hrvatskim političarom premijera Milanovića smatra 33,4 posto birača, dok isto mišljenje o Karamarku ima 30,9 posto birača.

Još gori stav nego o Milanoviću ispitanici imaju o njegovoj Vladi; čak 46,4 posto nikako ne podržava rad aktualne vlasti, a dodatnih 18,7 posto uglavnom ne podržava Milanovićevu vladu. Postupke vlade u potpunosti podržava 6,6 posto birača, a uglavnom ih podržava 15,7 posto birača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara