Vladin program pokretanja investicija toliko zanimljiv da je splitski župan Ante Sanader - zaspao!

Vladin program pokretanja investicija toliko zanimljiv da je splitski župan Ante Sanader - zaspao!

Foto: Tom Dubravec/Cropix

VLADA je u Splitu počela seriju prezentacija o koracima koje poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva. Na turneji "Proinvest" nalaze se petorica ministara. Predvodi ih potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Župan usnuo u drijemež i na Bleiburškom polju

No, nekima je program kojeg je Vlada imala za predstaviti bio toliko zanimljiv da su - zaspali. Tako je splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader uhvaćen kako "ubija oko" tijekom prezentacije. Kapci su mu otežali, glava je ubrzo klonula, a "slatki snovi" o investicijama započeli...

Anti Sanaderu često se inače dogodi da ubije oko na ovakvim javnim skupovima. Zaspao je župan splitsko-dalmatinski i prošlog proljeća u prvom redu na Bleiburškom polju, o čemu je Index već izvijestio.

Zašto Sanader spava u radno vrijeme?

Nejasno je zbog čega Sanader spava u radno vrijeme kada je održana tribina pet ministara na splitskom Ekonomskom fakultetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je san na Bleiburgu još bio i razumljiv kada se sjetimo stresnih okolnosti pod kojima je Ante zaprašio put Austrije, pobjegavši iz Splita pred razočaranom šeficom Jadrankom Kosor, drijemež na splitskom Ekonomskom fakultetu u društvu gradonačelnika Keruma pokazuje da se radi o nečem ozbiljnijem od prolazne slabosti.

Prostorni plan odgođen za rujan zbog vjetroelektrana?!

Ne bi, recimo, bilo nikakvo čudo da je Sanadera od investicija i ulaganja zapravo toliko zaboljela glava da je trenutno izgubio svijest. Za svojih mandata župana i kaštelanskog gradonačelnika te šefa županijskog HDZ-a, Sanader je svjedočio propasti svega što je preostalo od privrede i gospodarstva u županiji.

Investicije u županiju dolazile su u vidu kredita za spas zdravstva od 100 milijuna kuna, dok županijski prostorni plan ni nakon 10 godina čekanja još uvijek nije donijet. Čini se da ni neće biti, jer je navodno zapelo između dva ministarstva na pitanju broja vjetroelektrana. Hoće li ih biti sedam ili 10? Dok se to riješi, doći će sezona i godišnji odmori pa će plan na čekanje do rujna.

Nagrada za san - potpredsjednička fotelja u Saboru!

Trebamo li se onda čuditi Anti Sanaderu, HDZ-ovcu koji je volio spavati u svakoj prilici? Slabost su prepoznali i lideri stranke Karamarko i Brkić pa će pospanog Sanadera delegirati za potpredsjednika Sabora, dok će u trku za župana ubaciti kud i kamo fizički i mentalno spremnijeg Zlatka Ževrnju, uspješnog načelnika Dugopolja...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara