Vodenim topovima na prosvjednike: U Delhiju prosvjedi zbog brutalnog grupnog silovanja studentice

Foto: AFP

POLICIJA je u indijskom glavnom gradu Delhiju vodenim topovima rastjerala ljutite prosvjednike koji su izašli na ulice zbog brutalnog silovanja 23-godišnje studentice koje se dogodilo u nedjelju navečer.

Deseci prosvjednika, uglavnom studenta, okupili su se oko doma vladajuće političarke Sheile Dikshit te su pokušavali strgati metalne barikade. U međuvremenu je vlada najavila niz mjera kojima bi glavni grad Indije trebao postati sigurniji za žene.

Ministar Kumar Shinde je najavio više noćnih patrola te provjere svih vozača i njihovih pomoćnika. "Privatni autobusi, kada nisu u funkciji, moraju biti parkirani kod vlasnika. Policija će provjeravati i imaju li vozači i ostalo osoblje karticu s fotografijom koju svi mogu vidjeti", rekao je. Neki zastupnici u parlamentu su otišli toliko daleko da su zatražili uvođenje smrtne kazne za silovatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka se bori za život

Podsjećamo, Indiju je potresla šokantna vijest o grupnom silovanju 23-godišnje studentice u autobusu gradskog prijevoznika u glavnom gradu Delhiju. Studentica i prijatelj s kojim se vozila su pretučeni, svučeni i izbačeni iz autobusa u napadu koji se dogodio u nedjelju navečer. Par je prevezen u bolnicu, a djevojka je u kritičnom stanju. Od četvero uhićenih, troje ih je zadržano u pritvoru, uključujući vozača autobusa.

Djevojka i mladić su ušli u autobus u dijelu grada koji se naziva Munirka te su išli prema Dwarki u jugozapadnom Delhiju. Vraćali su se kući nakon kina u shopping centru na jugu grada. Napala su ih najmanje četvorica muškaraca.

The Times of India piše da je grad ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Naime, stopa silovanja u tom je gradu mnogo viša nego u drugim indijskim gradovima te veličine. Ove je godine u tom gradu prijavljeno čak 582 slučaja silovanja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara