Vojislav Šešelj predložen za počasnog građanina Moskve

Foto: AFP

DESNIČARSKA ruska udruga "Desni konzervativni savez" podnio je prijedlog Povjerenstvu za dodjelu počasnih titula da se Vojislavu Šešelju dodijeli titula počasnog građanina Moskve.

Njihov je prijedlog stavljen na dnevni red Povjerenstva, a odluka o tome hoće li Šešelj, kojem se u Haagu sudi za ratne zločine, postati počasni građanin Moskve trebala bi biti donesena u narednih mjesec dana, potvrdio je za agenciju Srna šef moskovskog Povjerenstva Vladimir Platonov.

"Logično je da Moskva, kao zadnji bastion tradicionalizma u Europi, Vojislavu Šešelju dodijeli titulu počasnog građanina. Optužbe koje ga terete za ratne zločine pokušaj su da se Srbiji nametne osjećaj krivice i da joj se diktira volja neoliberalnog establišmenta Europske unije. Balkan je za njih uvijek bio poligon za razradu tehnologije. Danas oni sude Šešelju, a sutra će stvoriti još jedan tribunal za 'ratne zločine' na Kavkazu. Tamo će tražiti i ruske političare. Treba se braniti izvan svojih granica. Štiteći Šešelja, Rusija štiti svoj etnički i kulturni prostor od vanjske intervencije", pojasnio je motive koje stoje iza prijedloga Ilija Gorjačev, šef odjela Desnog konzervativnog saveza zaduženog za Balkan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara