Vojni zapovjednici pobjegli pred ISIL-om? Krenula smaknuća sirijskih boraca u Palmiri

Vojni zapovjednici pobjegli pred ISIL-om? Krenula smaknuća sirijskih boraca u Palmiri

Foto: FAH

NAKON što su zauzeli antički grad Palmira pripadnici Islamske države brutalno su smaknuli sirijske borce, odrubivši glave nekima od njih, javlja The Telegraph pozivajući se na izvještaje i fotografije koje su primili od tamošnjih aktivista.

Na fotografijama koje je, kako navodi list, primio " jedan zapadni novinar" prikazan je niz ljudi koji u lokvama krvi leže u jednoj ulici u Palmiri. Barem četvero njih bilo je obezglavljeno.

Vojni zapovjednici pobjegli iz bitke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema izvještajima aktivista, ubijeni su pripadnici plemena Shaitat koji ISIL-u u Siriji pružaju otpor. Od kolovoza prošle godine do danas, navodno je ubijeno više od 700 pripadnika tog plemena.

Većina od 70 tisuća stanovnika je evakuirana. No, zabrinjavajuće su tvrdnje aktivista prema kojima su viši vojni dužnosnici pobjegli od borbe i pritom napustili stanovnike, ali i vojnike.

Za sada nema vijesti o tome da su pripadnici ISIL-a počeli uništavati spomenike u drevnoj Palmiri.

Nažalost, vijesti o užasnim ubojstvima ISIL-a stižu i iz drugih dijelova Sirije. Grupa aktivista koji stoje iza bloga Raqqa is Being Slaughtered Silently (Raqqu se potiho kolje) na svom je blogu objavila video na kojem je prikazano stravično smaknuće pripadnika plemena Shaitat bazukom koje se nedavno dogodilo u sirijskoj provinciji Deir Ez-zour.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara