Vrdoljak: Prije gospodarskog rasta porez na imovinu ne bi trebao biti tema; Milanović: Ništa nije o glavu, niti nam se pretjerano žuri

Foto: Dragan Matić/Cropix

"POZNAT je stav HNS-a oko poreza na nekretnine", poručio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. Ministar financija Slavko Linić rekao je danas da prijedlog ide na uži kabinet i da će Vlada donijeti odluku, dok je HNS ponovio svoj "protiv smo" stav.

"Zna se naš politički stav. Prije gospodarskog rasta porez na imovinu ne bi trebao biti tema", kratak je bio Vrdoljak.

No, Linić je istovremeno kazao kako će zakon o porezu ići pred ući kabinet Vlade. "Tko kaže da porez na nekretnine neće ići", upitao je novinare ministar financija Slavko Linić uoči sjednice Vlade odgovarajući na pitanje je li se od toga odustalo jer je koalicijski partner protiv. "Moram reći da to ne razumijem, o tome će nešto reći uži kabinet, pa se strpite", poručio je. Naglasio je da je rasprava bila duga i da će se s tim tek sad ići pred uži kabinet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito da je mnogima od vas stalo do toga da posvađate stranke. Mi ne moramo imati stav. Zašto smatrate da moramo imati isti stav? Imamo različiti stav, ali Vlada je Vlada i Vlada će odlučiti o porezu. To je ipak vrlo, vrlo bitna promjena u poreznom sustavu Republike Hrvatske. Što će odlučiti Vlada, što će odlučiti uži kabinet - to je ipak stvar političke odluke. Moramo li mi imati isto razmišljanje? Osobno smatram da ne moramo. Nikad ga nismo ni imali. Ovo mi je druga koalicija, imali smo različite odnose", rekao je SDP-ov ministar financija.

Pusić: To nije na dnevnom redu, niti će biti uskoro

"Mi smo ga predlagali, dakle nije pitanje hoćemo li ga podržati", kazao je premijer Zoran Milanović odgovarajući na pitanje o porezu na nekretnine.

"Postoje jako važne stvari, postoje važne stvari, postoje stvari oko kojih ne radite kompromise, postoje stvari oko kojih možete raditi kompromise. Dakle, naši koalicijski partneri imaju određene rezerve prema tom zakonu i prema tom konceptu i mi smo se potpuno razumjeli i nastavit ćemo razgovarati. Ništa nije o glavu, niti nam se pretjerano žuri", poručio je Milanović.

Nakon ministra gospodarstva i prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić jasno je danas dala do znanja što HNS o tome misli. "To nije na dnevnom redu, niti će biti uskoro", rekla je Pusić.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara