Vrdoljak: Svijet nije crno-bijeli, Norvežani su ušli u rizičnu investiciju

Foto: Hina

NAKON što su mediji objavili kako su norveški investitori, koji su bili spremni izgraditi turistički kompleks u vrijednosti od 240 milijuna eura u mjestu Sućurju na otoku Hvaru, pred odlaskom iz Hrvatske zbog birokratskih zapreka, sve je komentirao i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Ministar Ivan Vrdoljak rekao je da su, prema njegovim saznanjima, norveški investitori ušli u jako rizičan projekt i da su kupovali poljoprivredna zemljišta koja, po prostornom planu, nisu bila predviđena za turizam.

"To moje informacije govore, mislim da nije svijet tu baš baš crno-bijeli. Ali je loša poruka da, ako netko ima namjeru, da ne učinimo sve što možemo da oni investiraju, zaposle naše ljude i daju nama dodanu vrijednost u našem turističkom potencijalu", rekao je Vrdoljak te dodao da je Vlada svoje napravila i da je Agencija za investicije i konkurentnost u stalnim kontaktima s investitorima te da će se, ako se budu mogle, investicije i realizirati.

"A i svaki investitor koji dolazi u naše bogatstvo mora poštivati standarde i preuzeti rizike ako kupuje poljoprivredno zemljište van prostornog plana, sa željom da to nekad uđe u prostorni plan i bude turistička zona. Zna da postoji rizik. Treba pomoći, vidjeti je li to moguće napraviti, svakako izaći ususret. Ali to je jedan dodatni rizik nego ako kupiš građevinsko zemljište unutar turističke zone koje je u tom trenutku vjerojatno malo skuplje nego ovo poljoprivredno", ističe Vrdoljak koji smatra da se u ovom slučaju poslala jako loša poruka u javnosti, no da je odgovornost, prema njegovim informacijama, podijeljena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara