Vrdoljak nabavlja 40 tisuća kilograma kokošje paštete vrijednosti dva milijuna kuna za slučaj rata ili prirodne katastrofe!?JUČER je Ministarstvo gospodarstva objavilo javni natječaj velik vrijednosti prema kojem traži najjeftiniju ponudu za nabavku - kokošje paštete! I to 40 tisuća kilograma, procijenjena vrijednost natječaja je 2 milijuna 160 tisuća kuna.

U natječaju stoji kako kokošja pašteta mora biti u limenom pakiranju  i imati do 140 grama.

Prema informacijama iz Ministarstva gospodarstva, pašteta se nabavlja temeljem Zakona o strateškim robnim zalihama koje se osiguravaju za osnovne opskrbe u doba ratnog stanja ili neposredne ugroženosti neovisnosti, jedinstvenosti i opstojnosti Republike Hrvatske te u slučaju velikih prirodnih nepogoda i tehničko-tehno­loških i ekoloških katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robne se zalihe, kako stoji u navedenom zakonu, mogu koristiti i za upućivanje žurne pomoći drugim državama u slučaju katastrofa, humanitarne pomoći te u slučaju sudjelovanja snaga Republike Hrvatske u mirovnim i humanitarnim operacijama u inozemstvu.

Osnovni teritorijalni razmještaj robnih zaliha državna je tajna. Sredstva za nabavku odobrava Vlada Republike Hrvatske.

"Radi se o 40 tona kokošje paštete, naručene za Strateške robne zalihe koje tu robu čuvaju i obnavljaju radi ispunjenja ciljeva sukladno čl.2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine broj 87/2002.). Ovakve javne nabave se ne provode ni često ni rijetko, nego u trenutku kad su osigurana sredstva da bi se putem javne nabave popunile količine predviđene Bilancom i Godišnjim programom. Mjesto gdje će roba biti uskladištena državna je tajna.", odgovor je koji smo dobili iz Ministarstva na upit o nabavci paštete.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara