Vrdoljak napao Marasa zbog izjave o ukidanju obveznog članstva u HGK: Ovaj način komunikacije stvarno više nije pristojan

Foto: Hina

MINISTAR poduzetništva Gordan Maras ne odustaje od ideje da članstvo u Hrvatska gospodarska komora bude na dobrovoljnoj bazi, a njegovu komunikaciju nepristojnom je nazvao kolega iz Vlade, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja ću takav oblik članstva u HGK predložiti i vjerujem da će biti usvojen. Vjerujem da će to biti u narednih mjesec do dva dana. Oko zabrinutosti da će organizacija nestati nakon 160 godina, organizacija koja ima 500 milijuna kuna imovine vrlo teško može nestati. Sve i da nijedna tvrtka ne ostane članica, ja ništa ne sugeriram, nisam poslovni konzultant, to neće nestati, ako imaš toliku vrijednost imovine. Ako želite da dajem savjete HGK, molim da ih pitati žele li to platiti. Ako žele platiti, onda ću im davati poslovne savjete, naravno, kad više ne budem ministar", rekao je Maras.

"Mislim da trebamo prestati na ovakav način komunicirati s javnošću i zbunjivati i javnost i gospodarski sektor, pa i Hrvatsku gospodarsku komoru. Kolega Maras to ne radi dobro. Mi moramo smanjivati parafiskalne namete. U kojem volumenu i kada, to će odlučiti uži kabinet, a ne ministar Maras. Onda ćemo on i ja provesti ono što uži kabinet bude zaključio, a naravno, naše će pravo biti, svatko sa svojim argumentima, prezentirati ono što mislimo da treba napraviti s Hrvatskom gospodarskom komorom. Tako da ovaj način komunikacije stvarno više nije pristojan i nije to dobro tako raditi", komentirao je Vrdoljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara