Vrdoljak o pregovorima s MOL-om: Držat ću se zadanog okvira usprkos tjeralici za Hernadijem

Foto: mingo.hr

MINISTAR gospodarstva i šef Vladinog pregovaračkog tima za pregovore s MOL-om o poslovanju INA-e Ivan Vrdoljak nije se htio upuštati u ocjene hoće li biti moguće pregovarati dok hrvatsko pravosuđe želi poslati u pritvor i procesuirati šefa uprave mađarske kompanije Zsolta Hernadija zbog sumnji da je dao mito bivšem premijeru Sanaderu.

"Ja ću se držati okvira koje imamo i koji je pregovarački tim dobio od hrvatske Vlade. One teme koje su navedene i načini kako smo dogovorili na prvom sastanku ćemo i dalje pokušati održati u pregovaračkom timu", rekao je Vrdoljak.

Potvrdio je ministar i da bi se sutra na dnevnom redu sjednice Vlade trebao naći prijedlog Zakon o strateškim investicijskim projektima. Nakon prvog saborskog čitanja prijedlog zakona je prošao javnu raspravu nakon koje je Ministarstvo gospodarstva u prijedlog uvrstilo dopune od kojih je ključna ona da u donošenju odluke o davanju statusa strateške investicije pojedinom projektu odlučuje ne samo predstavnici državne vlasti nego i predstavnici jedinica lokalne uprave.

"Da, sutra bi prijedlog zakona trebao biti na Vladi. Danas je uži kabinet koji to treba potvrditi. Mi smo svoj posao napravili, poslali ga na Vladu još priej nekog vremena i ja ga očekujem sutra na Vladi."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara