Vrdoljak poručio: HNS ne izlazi iz Vlade

Vrdoljak poručio: HNS ne izlazi iz Vlade

Foto: FAH

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak poručio je danas iz Omiša da HNS ne izlazi iz Vlade jer je ta stranka čvrst koalicijski partner.

"Ne, HNS ne izlazi iz Vlade. Odakle vam to? Mi smo čvrst koalicijski partner", rekao je Vrdoljak odgovarajući na novinarsko pitanje hoće li HNS izaći iz Vlade. Na dodatno novinarsko pitanje kakvi su odnosi u Vladi između HNS-a i SDP-a, ministar Vrdoljak je odgovorio: "Mi smo čvrst partner i to znači vjerojatno da su dobri odnosi."

Na novinarsko pitanje treba li Državno odvjetništvo (DORH) što poduzeti nakon jučerašnjih izjava bivšeg ministra financija Slavka Linića, u kojima je oštro optužio predsjednika Vlade Zorana Milanovića, ministar Vrdoljak je odgovorio:"Ja ću ponoviti riječi bivšega predsjednika - neka institucije rade svoj posao."

Ministar Vrdoljak odbio je odgovoriti na pitanje u vezi sa sukobom Linića i Milanovića rekavši kako to nema namjeru komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U vezi sa stanjem na poplavljenim područjima u Slavoniji ministar Vrdoljak je rekao kako predstavnici Ministarstva graditeljstva obilaze kuće te da je stanje katastrofalno.

"Vratit ćemo im sve", poručio je ministar Vrdoljak i dodao kako kuće nisu najvažnije, nego ljudski životi.

"Izgubili smo par života, ali, s obzirom na potencijal kakav je bio, dobro je da nije bilo gore, možda smo mogli i ovo nekako spasiti, nemam pojma, popravit ćemo im to", rekao je.

"Država na tome mora pokazati funkcionira li ili ne. Građani su pokazali da funkcioniraju i hvala im na tome, pa i mi smo pokazali i pokazujemo sada - tamo je svaki dan stotine ljudi koji pokušavaju pomoći", istaknuo je ministar Vrdoljak.

Vrdoljak je danas u bio u HE Zakučac kod Omiša, gdje je puštanjem u rad drugog agregata obilježen završetak druge etape rekonstrukcije te hidroelektrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara