Vrdoljak primio delegaciju izraelskih investitora: Zainteresirani za energetiku i turizam

Foto: mingo.hr

MINISTAR gospodarstva Ivan Vrdoljak sastao se s jednim od najbogatijih izraelskih poduzetnika Yitzhakom Tshuva, vlasnikom Delek Grupe, koji boravi u posjetu Republici Hrvatskoj.

Na sastanku koji je održan u Ministarstvu gospodarstva razgovaralo se o novim mogućnostima gospodarske suradnje kao i mogućim investicijama u Republiku Hrvatsku s posebnim naglaskom na istraživanje i eksploataciju ugljikovodika, projekt LNG terminala na Krku kao i ulaganja u hrvatski turizam.

 "Spremni smo odmah investirati u Hrvatsku, a vašu zemlju vidimo kao  državu velikog gospodarskog potencijala", rekao je to vlasnik Delek Grupe Yitzhak Tshuva te naglasio da se slaže s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom da Hrvatska ima sve preduvjete postati energetsko čvorište Srednje i Istočne Europe. Osim spremnosti za ulaganja Tshuva je rekao da želi sudjelovati u mnogim projektima, pa tako i u projektu LNG terminala te ulagati u hrvatski turizam.
 
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, potencijalnim izraelskim investitorima objasnio je da je  Hrvatska proteklih mjeseci puno napravila u stvaranju pravnom okviru kako bi zemlju učinila što atraktivnijom za investitore; od donošenja Zakona za poticanje ulaganja, Zakona o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika te skorog donošenja Zakona o strateškim projektima.
 
Također je podržao njihovu namjeru za ulaganjima u našu zemlju te rekao: "Vaša želja da ulažete u Hrvatsku nije samo poruka da se u našu zemlju isplati ulagati, nego je to i poruka svim ostalim investitorima da se s Hrvatskom može uspješno i dobro poslovati."
 
Ministar Vrdoljak je na sastanku s Tshuvom predstavio mnoga moguća područja ulaganja, od energetskog do turističkog sektora.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Inače, Yitzhak Tshuva jedan je od vodećih izraelskih poduzetnika i filantropa. Vlasnik je Delek Grupe, izraelske holding kompanije s poslovnim aktivnostima diljem svijeta. Delek Grupa jedan je od najvećih izraelskih konglomerata koji posluje na četiri kontinenata te je vodeći izraelski  proizvođač prirodnog plina.
 
Ukupna imovina Delek Grupe u 2012. godini bila je gotovo 35 milijardi dolara, a ukupni prihodi viši od 20 milijardi dolara. Grupu obilježava visoka razina diverzifikacije djelatnosti koja uključuju naftu i prirodni plin, energetiku, osiguranje i financije, turizam, nekretnine, infrastrukturu, marketing i maloprodaju, auto-industriju i biokemiju.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara