Vrhovni sud naredio policiji: Vodite Glavaša u zatvor

Vrhovni sud naredio policiji: Vodite Glavaša u zatvor

Foto: FAH

BRANIMIR GLAVAŠ na svom službenom Facebook profilu objavio je da je iz novinarskih krugova doznao da će ipak završiti u pritvoru.

Glavaš tvrdi da mu je novinar jednog dnevnog lista dojavio da je Vrhovni sud na zatvorenoj sjednici donio odluku kojom se preinačuje rješenje Županijskog suda u Zagrebu od 6. veljače ove godine, a kojim je odbijen zahtjev županijskog državnog odvjetništva za određivanje pritvora. Glavaš tvrdi da je od novinara s kojim je razgovarao čuo da je Vrhovni sud donio rješenje kojim mu se određuje obvezni pritvor.

Glavaš: Očekujem dolazak policije

"O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u remetinečki zatvor", napisao je Glavaš.

Da je Vrhovni sud odlučio poslati Glavaša u zatvor objavio je i HRT. Pozivajući se na "neslužbene, ali pouzdane izvore", HRT je objavio da je Vrhovni sud naložio policiji da Glavaša odvede u zatvor u Remetincu. U pritvoru će Glavaš vjerojatno završiti tijekom četvrtka.

"Uopće me nije šokiralo, jer mene nema što šokirati u hrvatskoj državi. Hrvatska država je pokazala da se uistinu maksimalno izopačila u pravosudnom smislu i to me uopće ne iznenađuje, ja sam spreman na sve. Pravosuđe neka radi svoj posao, policija neka radi svoj posao. Čujte, to je sve skupa nakaradno. Molim vas lijepo, da sam ostao u mostarskom zatvoru, ja bih 18. ožujka izišao van s dvije trećine kazne. Policija neka postupa po nalogu suda", rekao je Glavaš za Novu TV.

"Ova odluka će pridonijeti konsolidaciji stranke"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utemeljitelj HDSSB-a izjavio je u srijedu navečer u Baranjskom Petrovom Selu kako će odluka Vrhovnog suda da mu se odredi istražni zatvor postići kontraučinak i pridonijeti daljnjoj konsolidaciji stranke za koju, kaže, današnji dan označava početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

Na predizbornom skupu stranke za prijevremene izbore u općini Petlovac Glavaš je rekao kako se danas "ponovno pokrenuo represivni aparat, koji misli da će njegovim uhićenjem i zatvaranjem, članstvo HDSSB-a dovesti u situaciju da se razočara i napusti tu političku opciju".

"Ovaj njihov potez neće doprinijeti našem razlazu ili raspadu, već će izazvati suprotan učinak, a to je homogenizacija članstva i simaptizera te običnih ljudi, Slavonaca i Baranjaca, jer to je još jedan dokaz da se ne biraju sredstva i načini obračuna s HDSSB-om", ocijenio je Glavaš, ustvrdivši da će takvi pokušaji biti bezuspješni.

"Uvjeravam ih da u tome neće uspjeti, da su im takvi pokušaji bezuspješni, bez obzira zatvorili me na više mjeseci ili godina, duboko sam uvjeren da imamo kvalitetno vodstvo koje će dovesti HDSSB do kvalitetnog rezultata, koji će jamčiti naš presudan utjecaj u konstituiranju buduće hrvatske Vlade", istaknuo je Glavaš.

Poručio je kako HDSSB nije ničiji dužnik, ni lijevih ni desnih, niti će biti nečiji poslušnik, već će znati artikulirati sve probleme Slavonije i Baranje.

Na istom skupu Vladimir Šišljagić je prisutne obavijestio da je "u javnost procurila pouzdana informacija da se nakon pet godina zatvora i politički montiranog procesa Branimir mora opet pritvoriti". "Eto kakvo nam je sudstvo", rekao je Šišljagić.

Devčić: Nisam dobio takvu informaciju

Ukoliko je Vrhovni sud doista donio takvu odluku, morao bi je proslijediti Županijskom sudu u Zagrebu. No, Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda, u razgovoru za Index tvrdi da nema takvu informaciju.

"Ja tu takvu informaciju nisam dobio. Nisam još dobio nikakvu informaciju. A zadnji upit imao sam baš danas pred kraj radnog vremena. Ne znam je li nešto stiglo baš u zadnju sekundu", kaže Devčić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara