Vrhovni sud ukinuo presudu Zdravku Šestaku u aferi "Manager 2"

Ilustracija: Arhiva

VRHOVNI sud je ukinuo presudu Zdravku Šestaku kojom ga je Županijski osudio na 20 mjeseci zatvora u slučaju "Manager 2". Podsjetimo, radi se o slučaju u kojem su bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, direktor nabave Darko Korošec kažnjeni s 20 mjeseci zatvora, a poduzetnik Nevio Prlog s godinom dana zatvora.

USKOK je Šestaka i Korošeca optužio da su od siječnja 2006. do listopada 2008. godine omogućili Prlogu da dobije posao na dva natječaja Podravke. Ti poslovi su bili vrijedni šest milijuna kuna, a odnosili su se na adaptaciju Podravkine kinodvorane i rekonstrukciju prizemlja zgrade društvene prehrane te uređenje jedne sobe.


Prlog je zauzvrat Šestaku financirao gradnju garaže i nadstrešnice na kući i popločio dvorište, a Korošecu je platio apartman u Tribunju. Šestak i Korošec su osuđeni za primanje, a Prlog za davanje mita.

Ovakva presuda Vrhovnog suda je naravno pljuska Županijskom sudu jer je predsjednik vijeća koje je osudilo Šestaka, Željko Horvatović, ujedno i predsjednik Kaznenog odjela toga suda.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara