Vučić traži da Google prestane s pokrivanjem Srbije iz Hrvatske

Vučić traži da Google prestane s pokrivanjem Srbije iz Hrvatske

Foto: Hina

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić boravi u Davosu gdje se susreo s direktorom Google Ideas Jaredom Cohenom i razgovarao o novim tehnologijama i mogućoj suradnji  između Googlea i Srbije, izvještava Tanjug.

"Google ima urede u zemljama koje podržavaju moderne tehnologije i slobodu izražavanja," rekao je Cohen i dodao da bi Srbija mogla biti dobar partner za suradnju.

Iz Ureda za odnose s javnošću srpske vlade javljaju da se razgovaralo i o primjeni pojedinih tehnologija koje razvija Google Ideas, pogotovo kad je riječ o borbi protiv terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Vučić je rekao da je zapošljavanje mladih i investiranje u nove tehnologije jedan od prioriteta njegove vlade i pozvao Cohena da posjeti Srbiju.

Prema pisanju Blica, Vučić je nezadovoljan što Google "na informatičkoj karti svijeta Srbiju vodi pod Hrvatskom, što traje čitavo desetljeće".

"Mi ih očekujemo u Srbiji i mislim da ćemo imati dobrih i važnih sastanaka za budućnost Srbije. To je poruka i važan signal za našu zemlju koliko smo uvaženi i koliko poštuju hrabre reforme koje provodimo. A te reforme će svakako rezultat dati", rekao je.

Google je prodajni ured u Zagrebu otvorio potkraj 2009. godine i iz njega pokriva tržišta Srbije i Slovenije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara