Za pronevjeru 10 milijuna eura javnog novca, Mubarak dobio 3 godine zatvora

Za pronevjeru 10 milijuna eura javnog novca, Mubarak dobio 3 godine zatvora

Foto: FaH

BIVŠI egipatski predsjednik Hosni Mubarak, svrgnut s vlasti u narodnoj pobuni 2011., osuđen je u subotu na tri godine zatvora, kao i dvojica njegovih sinova, zbog pronevjere više od 10 milijuna eura javnog novca.

Bivšem raisu ponovljen je postupak na sudu u Kairu pošto je Vrhovni sud nakon poništenja prvostupanjske presude naredio novo suđenje. I prvostupanjski sud ga je bio osudio na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Mubarak je u odijelu umjesto u zatvorskoj odjeći, zajedno sa sinovima Alaom i Gamalom sjedio na optuženičkoj klupi u uobičajenom kavezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bivši predsjednik je, kao i njegovi sinovi, od siječnja na slobodi budući da su u pritvoru proveli najdulje moguće vrijeme. No Hosni Mubarak (87) je pod jakim nadzorom boravio u vojnoj bolnici u Kairu, gdje je ranije zadržan, službeno zbog lošeg zdravlja.

U subotu nakon saslušanja nije bilo jasno hoće li njih trojica biti ponovo uhićena i je li ova nova presuda, na koju se mogu žaliti, pokrivena pritvorom.

Tako je sudac kairskog suda u subotu potvrdio odluku prvostupanjskog suda iz svibnja 2014., ali je ublažio presude Alai i Gamalu koji su bili dobili četiri godine zatvora prije nego je Vrhovni sud u siječnju poništio odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara