Za vikend ugodno, od ponedjeljka nepovoljna biometeorološka prognoza

Foto: Shutterstock

ZA PREDSTOJEĆI vikend očekuju se povoljne biometeorološke prilike u Hrvatskoj, no od ponedjeljka će se postupno pogoršavati da bi u utorak bile razmjerno nepovoljne, pokazuje biometeorološka i peludna prognoza od subote, 9. kolovoza do utorka, 12. kolovoza.

Sutra će biometeorološke prilike posvuda biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom, a ne bi ih trebali imati ni kronični bolesnici. U cijeloj Hrvatskoj koncentracija peluda trava bit će niska. Koncentracija peluda korova bit će visoka na kontinentu, a u ostalom dijelu zemlje umjerena. Naime, došlo je do pojave prvih peludnih zrnaca visoko alergene peludi ambrozije.

I u nedjelju se očekuju povoljne biometeorološke prilike za većinu ljudi. Dnevne aktivnosti bit će potrebno prilagoditi temperaturnim uvjetima te se zaštititi od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine. Koncentracija peluda trava bit će niska u cijeloj zemlji, a korova visoka na kontinentu te umjerena na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ponedjeljka sve gore biometeorološke prilike

Tijekom ponedjeljka će se biometeorološke prilike pogoršavati, osobito u unutrašnjosti i južnoj Dalmaciji. Kod meteoropata se može javiti umor, razdražljivost i glavobolja te pojačani bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe imat će i kronični bolesnici. Koncentracija peluda trava bit će niska, a peluda korova visoka na kontinentu, u ostalom dijelu zemlje umjerena.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike bit će u utorak, pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće tegobe uzrokovane vremenom, a na južnom Jadranu će biti jače izražene. Potrebno je i zaštititi se od UV zračenja i uzimati dovoljno tekućine. Koncentracija peluda trava bit će niska u cijeloj zemlji, a korova visoka na kontinentu, umjerena na Jadranu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara