Zaboravite na vlak do Sarajeva, danas štrajkaju Željeznice BiH

Zaboravite na vlak do Sarajeva, danas štrajkaju Željeznice BiH
Foto: zfbh.ba
 
ŠEST sindikata koji djeluju unutar Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) danas su stupili u generalni štrajk u svim poslovnim područjima ŽFBiH. 
 
“Teretni promet je reduciran na svega oko 40 posto, od putničkog prometa neće prometovati dva brza vlaka, to jest na relaciji Sarajevo-Banja Luka-Čapljina", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata izvršnog osoblja Igor Boban. Prema njegovim riječima, štrajk će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Osnovni zahtjev je isplata dviju plaća kao i materijalnih troškova", istakao je Boban. Odgovarajući na pitanje novinara, Boban je rekao kako je - po dogovoru predstavnika sindikata ŽFBiH i federalnog Ministarstva saobraćaja i komunikacija - Ministarstvo finansija prebacilo tranšu za srpanj za Željeznice, ali da oni te novce nisu dobili i da su krivci tri člana uprave.
 
"Mi glavnog krivca vidimo u trojcu, tri člana uprave od kojih je jedan general direktor Nedžad Osmanagić, izvršna direktorica službe za pravne poslove Mirsada Karić i izvršni direktor za ekonomske poslove Šemsudin Zahirović. Oni konstantno rade neke poteze koji sigurno nisu za dobrobit uposlenika ŽFBiH", pojasnio je Boban.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara