Zadnji dan za odluku o prelasku na oporezivanje PDV-a prema naplaćenim naknadama

Zadnji dan za odluku o prelasku na oporezivanje PDV-a prema naplaćenim naknadama

Ilustracija: Arhiva

DANAS je zadnji dan kada sve pravne osobe čiji je prihod u prethodnoj kalendarskoj godini bio manji od 3.000.000,00 kn bez PDV-a, ako žele prijeći na postupak oporezivanja prema naplaćenim naknadama o tome trebaju obavijestiti nadležnu ispostavu Porezne uprave.

"Primjena navedenog postupka nije obvezna, te porezni obveznici mogu sami odlučiti hoće li ili ne primjenjivati postupak oporezivanja prema naplaćenim naknadama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dakle, od 1. siječnja 2015. svi porezni obveznici čija vrijednost isporuka dobara i usluga u prethodnoj kalendarskoj godini nije bila veća od 3.000.000,00 kuna mogu primjenjivati postupak oporezivanja prema naplaćenim naknadama.

No, na obveze koje su nastale prije stupanja na snagu novog Zakona, primjenjuju se odredbe iz Zakona koji je bio na snazi do stupanja na snagu novog Zakona.

Postupak naplate PDV-a detaljnije je uređen Pravilnikom o PDV-u u kojem se trenutak naplate određuje kao trenutak naplate na račun, trenutak naplate ili prijenosa mjenice, trenutak primitka čeka, trenutak naplate na račun, itd", stoji u odgovoru Ministarstva gospodarstva za Index.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara