Zadovoljni ponudom: Sindikati i uprava podržavaju Hanžekovića u namjeri da Generu proda Britancima

Zadovoljni ponudom: Sindikati i uprava podržavaju Hanžekovića u namjeri da Generu proda Britancima

Foto: Hina

UPRAVA i predstavnici radnika dali su pozitivno mišljenje o ponudi za preuzimanje zagrebačke Genere, u vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, koju želi preuzeti britanska farmaceutska kompanija dechra Pharmaceuticals.

Britanci su početkom kolovoza Hanžekoviću za njegovih 63,3 posto dionica ponudili 23,66 eura po dionici, odnosno 179,60 kuna, što je ukupni iznos od 51,4 milijuna eura.

To je čak 42,5 posto više u odnosu na zadnju cijenu na Zagrebačkoj burzi prije objave ponude, koja je iznosila 126 kuna, te 81,6 posto više u odnosu na prosječnu cijenu u posljednja tri mjeseca.
Dechra će objaviti ponudu za preuzimanje i svih preostalih dionica, a pošto se radi o uvjetnom ugovoru, on će važiti ako Britanci uspiju kupiti 75 posto dionica u Generi.

Genera u prvom polugodištu imala prihode od 130 milijuna kuna

Genera je u prvih šest mjeseci imala prihode od 130,7 milijuna kuna, što je porast od 24 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Bruto dobit porasla je za 37 posto, te je iznosila 53,7 milijuna kuna. Operativna dobit je utrostručena te je iznosila 16,7 milijuna kuna. Neto dobit također je snažno porasla, na 9,3 milijuna kuna dok je u prvih šest mjeseci 2014. godine iznosila 3,1 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara