Zadržan iza rešetaka: Čabraju ne puštaju iz zatvora da ponovno ne ubije

Screenshot: Street View

NEMA SLOBODE za Jozu Čabraju, 23-godišnjeg Kaštelanina osumnjičenog za ubojstvo 20-godišnjeg Marina Matijaša. Sudac istrage splitskog Županijskog suda produžio mu je istražni zatvor za još mjesec dana na prijedlog Državnog odvjetništva. Čabraju će na Bilicama zadržati isključivo zbog toga da ne bi ponovio djelo. Dosad je, međutim, osuđen samo zbog krivotvorenja isprave, a trebaju mu suditi i za premlaćivanje Poljaka u Trogiru.

Branitelj Željko Lubina tražio je izuzeće sudaca koji su mu ukinuli jamčevinu od 350 tisuća eura za klijenta. Smatra da neće biti objektivni kada mu žalba na produljenje pritvora dođe pred izvanraspravno vijeće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čabraja se već liječio, je li ubrojiv? 

Utjecaj na svjedoke više nije od značaja jer je tužilaštvo ispitalo sve svjedoke, između ostalih, i brata ubijenog Matijaša i brata pritvorenog Čabraje. Državno odvjetništvo očekuje nalaze nekoliko vještačenja MUP-ovog centra Ivan Vučetić te nalaz psihijatra. Čabraja je, naime, prema vlastitom priznanju liječen zbog psihičkog poremećaja pa treba utvrditi stupanj njegove ubrojivosti. Ukoliko bude neubrojiv, neće mu suditi.

Čabraja je Matijaša smaknuo hicem iz pištolja iz automobila u prolazu. Metak ga je pogodio u glavu i nanio fatalne ozljede. Operiran je iste večeri u splitskoj bolnici, no spasa nije bilo. Idućeg dana, konstatirana je moždana smrt. Obitelj je odlučila donirati organe. Čabraja je kazao da je pucao iz straha za goli život.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara