Zagreb Pride: Danas je pobijedio otpor splitskih lezbi i pedera, bipsića, trandži, naših obitelji i djece!

Zagreb Pride: Danas je pobijedio otpor splitskih lezbi i pedera, bipsića, trandži, naših obitelji i djece!

Foto: Paun Paunović/Cropix

IZ ZAGREB Pridea stigla je reakcija na današnju Povorku ponosa u Splitu. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Grad Split danas nije prošao popravni ispit, niti test tolerancije. Hrvatska policija pokazala je, za razliku od prošle godine, da kad hoće, može osigurati pravo na javno okupljanje svih građana i građanki Republike Hrvatske.

U Splitu su danas pobijedili otpor i borba LGBT zajednice, splitskih lezbi i pedera, bipsića/ki, trandži, naših obitelji i naše djece. Pokazali smo, ne samo da imamo pravo javno iskazivati svoj seksualni i rodni identitet, već i da je on važno i društveno i političko pitanje ove zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga, od ministrica i ministara Vlade RH koji su danas bili u Povorci ponosa Split Pridea, kao i od Vlade i Sabora u cjelini, zahtijevamo da odmah pristupe izradi svih potrebnih zakona kojima bi se pravni, društveni i obiteljski položaj LGBT osoba, parova i obitelji u RH u potpunosti izjednačio s pravima svih ostalih naših sugrađanki i sugrađana.

Na "popravnom ispitu" bez mogućnosti ponavljanja pali su gradonačelnik Željko Kerum, njegova sestra, splitska gradska uprava i komunalne službe.

Nažalost, zbog lanjskih izljeva fašizma i mržnje, i ovogodišnjeg kontinuiranog širenja netolerancije i pozivanja na nasilje, osiguranje Povorke ponosa Split Pridea stajalo je nas porezne obveznike više od milijun kuna. Svaku kunu i lipu te sume potrošili su lanjski nasilnici i homofobi, razni ovogodišnji huškači i osobno Željko Kerum.

Što znači biti Splićanin i Splićanka, što znači voljeti i poštivati svoj grad vidjelo se danas na Rivi, i vidjet će se iduće subote, 16.6. od 14h na Trgu žrtava fašizma u Povorci ponosa jedanaestoga Zagreb Pridea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara