Zagreb Pride zaželio uspješan Pride u Splitu: Našim otporom i borbom već smo pobijedili!

Zagreb Pride zaželio uspješan Pride u Splitu: Našim otporom i borbom već smo pobijedili!

Ilustracija: AFP

ZAGREB PRIDE je pozdravio i podržao današnji splitski Gay Pride. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Drage i dragi splitske lezbe, pederi, trandže, LGBT osobe, ministrice i ministri u Vladi RH i svi sudionici i sudionice Povorke ponosa splitskog Pridea,

želimo vam veliku i lijepu Povorku i uspješno zauzimanje ulica i trgova vašega grada, vaše Marmontove i vaše Rive. Split je, ne samo danas, nego svaki dan vaš grad, vaš prostor i u njemu svi zajedno moramo biti i jesmo slobodni i slobodne!

Ponekim drugima: gradonačelniku Željku Kerumu, njegovoj sestri, bubamarama Stjepanu Lozi, Guidu Piasevoliju, Tatjani Alajbeg, Jošku Čelanu, Miroslavu Klariću, Gordanu Sladoljevu, Barbari Kovačić-Domančić, Željku Ostoji, Miroslavi Lozini, Marku Džaji, želimo lijep i sunčan dan, koji neće provesti na splitskoj Rivi, već u svoja četiri zida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenutim sugrađanima i sugrađankama, i svima ostalima koji su se zadnjih tjedana i mjeseci pozivali na hrvatske zakone, poručujemo nešto vrlo jednostavno, dosta lako za shvatiti: da poštuju upravo te hrvatske zakone. To znači ne samo takozvano "poštivanje i uvažavanje različitosti", ili neka opća "tolerancija i nenasilje", već, kako doslovno piše u hrvatskim zakonima: "zabrana diskriminacije na temelju spolne orijentacije, rodnog identiteta i izražavanja, te kazneni progon svakog govora mržnje".

"Podsjećamo da su razni okupatori, koji su nerijetko imali svoje kvislinge i u Splitu, fašiste i ustaše, uvijek lomili kičmu u tom gradu!"

Splitske bubamare i njihova gradska uprava dokazali su i pokazali da im nije stalo, ne samo do zakona, već ni do Hrvatske, ni do Splita. Njihove su izjave i ponašanje dubinski antidomoljubni, antihrvatski, protuustavni i protukršćanski. Svojim djelima izdali su i domovinu i boga. Podsjećamo da su razni okupatori, koji su nerijetko imali svoje kvislinge i u Splitu, fašiste i ustaše, uvijek lomili kičmu u tom gradu! Dokle je Splita, bit će i Split Pridea!

Borba za bolji Split, za pravedniju Hrvatsku je danas u Povorci ponosa Split Pridea, a iduće subote u Povorci ponosa jedanaestog Zagreb Pridea. Našim otporom, svakodnevnom borbom i zalaganjem za slobodu, dostojanstvo i jednakost svih ljudi mi smo već pobijedili!

Zagreb Pride

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara