Zagreb odgovorio na poziv u pomoć: Prema Vrgorcu krenulo specijalno vozilo za čišćenje snijega

Foto: Arhiva

NA TRAŽENJE pomoći Stožera zaštite i spašavanja Splitsko-dalmatinske županije Grad Zagreb, Ured za upravljanje u hitnim situacijama i Zagrebački holding odlučili su poslati pomoć za raščišćavanje na području Imotskog i Vrgorca.

Večeras je tako na put za Dalmaciju krenulo specijalno vozilo UNIMOG sa snježnom frezom, namijenjeno  za probijanje snježnih nanosa i zapuha.

Vozilo će čistiti prometnice na području Imotskog i Vrgorca, obavijestili su grada Zagreba.

Podsjetimo kako je na sjednici Stožera zaštite i spašavanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji rečeno kako je 200 pripadnika Oružanih snaga RH pristiglo u pomoć tom kraju ali da je to nedovoljno.

"Težište Stožera je rješavanje problema odsječenih mjesta u kojima nema električne energije i pojedinačne intervencije gdje je građanima ugroženo zdravlje. Zaključak Stožera je kako s postojećim snagama zimske službe nisu u mogućnosti sami u skoro vrijeme riješiti pitanje pristupa izoliranim naseljima. Zbog toga je zatražena dodatna pomoć nekoliko timova zimskih službi iz unutrašnjosti, a posebno se računa na pomoć Grada Zagreba", stoji u obavijesti koja je odaslana danas popodne.

Na području Imotskog i dalje je oko stotinjak naselja odsječeno od svijeta i to već treći dan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara