Zagrebačka burza u listopadu: I dalje mrtvilo, promet pao za 18 posto

Zagrebačka burza u listopadu: I dalje mrtvilo, promet pao za 18 posto

Foto: ZSE/fb

U LISTOPADU je na Zagrebačkoj burzi došlo do snažnog pada ukupnog prometa koji je smanjen za 18 posto u odnosu na rujan, a najveći pad prometa imali su certifikati kojima je promet smanjen za čak 38 posto, dok su najblaži pad imale dionice od samo 3,2 posto.

I indeksi su bili uglavnom u padu te su glavni indeksi, Crobex i Crobex10 završili ispod svojih "psiholoških" razina od 1.800 odnosno 1.000 bodova.
 
Od važnijih događaja izdavaja se konferencija Zagrebačke burze i fondovske industrije, pod nazivom "Izazov za promjene: kreiranje mogućnosti“, na kojoj je sudjelovalo oko tristo i pedeset sudionika.
 
Također, uvedeno je i novo vrijeme trgovanja na burzi, te sada predotvaranje počinje u 9.00 sati a kontinuirana trgovina traje do 16.30 sati.
 
Najviše se, po običaju, trgovalo dionicama Hrvatskim telekomunikacija, kojom je ostvareno 56,0 milijuna kuna prometa, što čini 30,1 posto prometa dionicama, a slijede povlaštena dionica Adrisa i Valamar Adria Holding.
 
Ukupni promet dionicama u listopadu iznosio je 186,0 milijuna kuna, a sa deset najtrgovanijih dionica ostvareno je 64,9 posto prometa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Obveznicama je u listopadu trgovano u vrijednosti od 40,1 milijuna kuna, dok je promet komercijalnim zapisima iznosio svega 1,472 milijuna.
 
Što se tiče brokerskih kuća, najveći ukupni promet ostvarili su brokeri Erste banke, koji su trgovali u vrijednosti od 119,1 milijuna kuna, što čini 21,5 posto prometa, dok su na drugom i trećem mjestu Interkapital vrijednosni papiri i Agram brokeri.
 
Kretanje indeksa CROBEX i prometa dionicama (Izvor: ZSE)
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara