Zagrebačka policija tijekom vikenda oduzela 157 vozačkih dozvola

Zagrebačka policija tijekom vikenda oduzela 157 vozačkih dozvola

Foto: Hina

U DANE vikenda od 20. do 22. veljače 2015. godine u noćnim satima na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 1137 prometnih prekršaja, od čega je 172 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 157 vozačkih dozvola, a iz prometa su isključena 172 vozača. Kod 19 vozača (11%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje, piše PUZ.

Šesnaest osoba zadržano na "oporavku"

Za vrijeme akcije evidentirano je 20 žena-vozačica (11,6%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 16 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 2 osobe, a 2 osobe su odbile testiranje.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je 21. veljače u 1.15 sati, u Velikoj Gorici, u Kolodvorskoj ulici, kod 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2.51 g/kg alkohola u organizmu te je isključen iz prometa i određena mu je mjera opreza oduzimanje vozačke dozvole. Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je 22. veljače u 2.30 sati, u Zagrebu, u Zavrtnici, kod 41-godišnjakinje koja upravljala osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,35 g/kg alkohola u organizmu te je također isključena iz prometa i određena joj je mjera opreza oduzimanje vozačke dozvole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara