Zagrepčanka iz New Yorka: Malo je napadao snijeg, no Amerikancima je to kao Armagedon

Zagrepčanka iz New Yorka: Malo je napadao snijeg, no Amerikancima je to kao Armagedon

Foto: Index

DOK su američki mediji najavljivali snježnu kataklizmu na istočnoj obali SAD-a, na kraju se ispostavilo da je riječ o još jednom pretjerivanju na američki način.

Index je razgovarao sa Zagrepčankom koja u New Yorku živi posljednje dvije godine. Potvrdila nam je kako je gradom zavladala potpuno bespotrebna panika jer da situacija u New Yorku uopće nije toliko strašna koliko se o tome piše.

"Ovdje vlada situacija kao da se u najmanju ruku sprema Armagedon. Ljudi su opustošili police u dućanima, a pred svakom trgovinom s alkoholom jučer su se stvarali kilometarski redovi.

Lani bilo više snijega

Zatvorili su metro, škole i uveli zabranu vožnje automobilima iza 23 sata. Kazna za one koji su prekršili naredbu je bila 300 dolara, mogla su voziti samo kola hitne pomoći. No, ne kužim čemu ta panika. Lani je recimo u New Yorku napadalo puno više snijega nego u ovoj "oluji"", rekla nam je Zagrepčanka Anamari.

Restoran u kojem radi zbog ove snježne oluje je bio zatvoren jučer, a biti će i danas. Njezina cimerica koja radi u Madison Square Gardenu također ne radi jer su ga zatvorili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Druga cimerica zaposlena u jednoj producentskoj kući u East Villageu također kaže da ni njezina tvrtka ne radi zbog čega nije nimalo zadovoljna jer svaki neradan dan znači izgubljenu dnevnicu, a smatra kako vrijeme nije ni približno opasno da ne bi mogli normalno ići na posao.Manhattan kao grad duhova

Anamari, koja živi u Astoriji, 15-ak minuta udaljenoj od Manhattana kaže kako ju je sinoć nazvao prijatelj i rekao da je Manhattan kao grad duhova, da nikoga nema na ulicama.

Neki restorani su zatvoreni, a neki rade skraćeno baš poput trgovina od kojih su neke također skratile radno vrijeme zbog vremena.

"Škole isto ne rade što je dobro došlo klincima koji uživaju na snijegu. Jučer popodne sam išla do dućana i padao je snijeg i puhalo, ali ništa posebno. Djeca su se igrala na ulicama jer auti ne voze i nije to sad nekakva mećava da se ne može biti vani. No tu u New Yorku pretjeruju. Amerikanci su poznati po tome da vole pretjerivati i uostalom uvijek sve prenapušu", kaže Anamari.

Dodaje kako bi se već tijekom današnjeg dana polako trebalo sve vratiti u normalu. Metro linije će ponovo voziti osim sjeverne linije koja će prometovati prema nedjeljnom rasporedu što znači da će manje vlakova voziti na toj relaciji, a očekuje se da bi već u srijedu djeca mogla ponovno natrag u školske klupe, a odrasli na svoja radna mjesta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara