Zakazao na vlastitom primjeru: Pozvao Hrvate na odricanje i štednju pa "zatulumario" u elitnom Dubaiju!

Zakazao na vlastitom primjeru: Pozvao Hrvate na odricanje i štednju pa "zatulumario" u elitnom Dubaiju!

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"ODRICANJA i štednja čekaju nas i u 2013." poručio je hrvatskim građanima ministar financija Slavko Linić u jednom od svojih posljednjih medijskih izjava te se, kako smo provjerili, nakon toga uputio ravno prema luksuznoj turističkoj destinaciji u daleki Dubai gdje će dočekati Novu godinu.

Ministar koji poziva na štednju i odricanja čini se da to nije spreman kada je riječ o njemu samom. Štoviše, zbog uvođenja fiskalnih kasa Ministarstvo financija i porezna uprava za novogodišnje praznike rade prekovremeno, a za to vrijeme ministar kojeg će ugostitelji nakon ponoći najčešće spominjati bit će daleko od svih problema i uživati na suncu.  

Ispada da Linić nije spreman za odricanja, a niti je preveliki radnik. Upravo suprotno od medijske slike koju je gradio godinama.   

Poziva na štednju, a obožava luksuz 

Uostalom, štednja i odricanja nepoznat su pojam za ministra Linića jer je u Monte Carlu boravio u luksuznom hotelu Port Palace gdje za jedno noćenje za dvije osobe treba izdvojiti između 1.700 i 3.500 kuna. S druge pak strane prema imovinskoj kartici koju je Linić predao kao ministar financija ispada kako je riječ o jednom od najsiromašnijih ministara u Vladi Zorana Milanovića.
 
Kao saborski zastupnik primao je plaću od 18 tisuća kuna, a na "sebi" zapravo nema nikakve imovine, ako ne ubrojimo "pola brodice" iz 1998. godine kojeg dijeli sa suprugom. Sve ostalo, Linić može "zahvaliti" svojoj supruzi i to dva stana u Rijeci, dio kuće u Kraljevici od 68 kvadrata, a i rečenih pola brodice.
 
Inače supruga ima manju plaću od ministra financija a prima u Gradu Rijeci 13.500 kuna. Također dobivala je nekoliko tisuća kuna naknada za Nadzorne odbore.
 
Ribić: Nije problem kada Linić odmara nego kada radi 
 
No, ako je Linić otišao na godišnji odmor sredstvima iz vlastite plaće to ne bi trebao biti nikakav problem, smatra sindikalac Vilim Ribić. 
 
"Podržavam njegov odmor. Eto u vrijeme kada kreće fiskalizacija on se odmara i samo tako dokazuje da nije, kako to tvrdi prorežimski tisak, Superman koji nikad ne spava, uvijek radi i nikada se ne odmara. Linić je čovjek od krvi i mesa i to nam je ovom prigodom lijepo dokazao", kazao je Ribić dodajući da ministar ima i "finu" plaću pa je valjda dovoljno zaradio i da se odmori. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Nije problem što Linić radi dok je na odmoru. Nego je problem što Linić radi kada radi. Ako pitate nas u sindikatu neka se odmara cijelu godinu samo da ne radi to što nama radi", kazao je na kraju Ribić. 
 
Sever: Nije primjereno, kao što nije primjereno ni premijerovo skijanje 
 
Krešimira Severa vijest o godišnjem odmoru u Dubaiju ministra Linića neugodno je iznenadila. Naime, kako je naglasio ministar ima pravo na godišnji odmor u svom vlastitom aranžmanu, ali odlazak u ovo vrijeme i u tako luksuznu destinaciju svakako je kriva poruka. 
 
"To je čovjek koji godinu dana provodi politiku štednje, poziva na štednju i rezanje troškova iako obično građani više ne mogu ni rezati jer novca nemaju. Ovim primjerom on dokazuje da on nije spreman vlastitu politiku primijeniti na sebi", naglasio je Sever u razgovoru za Index. Kako kaže ovaj sindikalni vođa, s obzirom da je ove godine povećan PDV  te da je bilo znatnih rezanja u proračunu možda bi bilo bolje da je Linić više odmarao i bio na godišnjem nego što je radio. 
 
"U svakom slučaju neprimjereno, kao što je bilo neprimjeren odlazak premijera Zorana Milanovića na skijanje. Oni tako samo pokazuju narodu koliko su zapravo nedosljedni", kaže na kraju Sever. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara