Zaključeno suđenje gradonačelniku Dubrovnika i partneru: Vlahušić i Vićan ostali nijemi, presuda u utorak

Zaključeno suđenje gradonačelniku Dubrovnika i partneru: Vlahušić i Vićan ostali nijemi, presuda u utorak

Foto: Tonči Plazibat / Cropix

VRLO NEUOBIČAJENO, dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i njegov koalicijski partner Pero Vićan, vlasnik tvrtke Dubrovačko primorje, nisu iznosili svoje obrane na glavnoj raspravi u aferi Šipan pa je sutkinja Maria Majić suđenje zaključila. Presuda se očekuje u utorak.

Možda bi moglo i ranije da umjesto zauzete članice vijeća, sutkinje Ljiljane Stipišić, nije uskočio sudac Slavko Lozina. Kako Lozina s predmetom uopće nije upoznat, ostavit će mu vremena preko vikenda da se upozna sa spisom i izvedenim dokazima.

Nisu krivi, a šute?!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlahušić se danas pozvao na svoj iskaz iz istrage. Smatrao je da nema ništa posebno za dodati, a ni oduzeti. Na pitanja nije htio odgovarati. Vićan obranu nije dao ni tijekom istrage, a ni tijekom glavne rasprave. Unatoč šutnji, kao i Vlahušić smatra da nije kriv.

Obrana je zatražila oslobađajuću presudu, smatraju da nije napravljena nikakva šteta. Tužiteljice Uskoka zatražile su osuđujuću presudu, no kakvu nisu rekle. Kako se Vlahušića i Vićana goni za najblaži oblik zloporabe položaja i ovlasti, moguće je da ih osude na uvjetne kazne ukoliko sudsko Vijeće utvrdi krivnju.

Političke veze

Slučaj je dobro poznat. Odnosi se na posudbu Pere Vićana od milijun kuna iz gradske blagajne, na ime akontacije za kupnju općinske zgrade na Šipanu. Obrana je upozorila da se nije radilo o gradskim sredstvima, već novcu Društva prijatelja dubrovačkih starina te da je predmet postupka odnos društva i Dubrovačkog primorja, a ne Grada Dubrovnika. Uskok drži da je do posla došlo zbog političkih veza Vlahušića i Vićana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara