Zatražena tematska sjednica Odbora za medije o HRT-u, pravu novinara na slobodu govora

Zatražena tematska sjednica Odbora za medije o HRT-u, pravu novinara na slobodu govora

Foto: Hina

ČETVERO HDZ-ovih članova saborskog Odbora za medije zatražilo je sazivanje tematske sjednice Odbora na kojoj bi se raspravljalo o stanju u hrvatskim medijima s posebnim naglaskom na Hrvatsku radioteleviziju (HRT) i pravu novinara na slobodu govora, a predsjednik Odbora najavio je sazivanje sjednice za četvrtak.

Svoj prijedlog HDZ-ovi Sunačana Glavak, Jasen Mesić, Zvonko Milas i Đuro Popijač poslali su predsjedniku Odbora Mladenu Novaku (nezavisni).

Sazvat ću sjednicu Odbora za medije za četvrtak, a od predlagatelja očekujem da pripreme zaključke, izjavio je Novak u ponedjeljak Hini.

HDZ je na prošlotjednoj sjednici Odbora aktulizirao otkaze HRT-ovim novinarkama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić te predlažio da se preispita odluka glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i ne dopusti kriminalizacija kritičkog mišljenja novinara.

Treba stati u obranu novinarske profesije, ne dopustiti kriminalizaciju kritičkog mišljenja i progon novinara, istaknula je Glavak, tumačeći da je nadzor djelovanja medija u djelokrugu Odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara