Završavaju se radovi na školi u Pujankama: "Ministarstvo je sa svoje strane učinilo sve što je moglo"

Foto: Vlado Kos/Cropix

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović stigao je u Split te obišao gradilišta Osnovne škole Pujanki i Zdravstvene škole.

"Ministarstvo je sa svoje strane učinilo sve što je moglo da ubrza radove. Ono što radimo u posljednje vrijeme, pokušavamo direktno cesijama, podizvođačima uplaćivati sredstva kako bi premostili taj financijski problem glavnog izvođača. Inače, glavni izvođač danas ima i ročište gdje će vjerojatno predstečajna nagodba biti uspješno završena tako da će onda valjda moći i kvalitetnije raditi ovaj posao", rekao je ministar Jovanović i dodao kako se radi sve što je potrebno da za 40 radnih dana sve bude gotovo.

Roditeljima je još jednom poručio da odustanu od bojkota nastave jer je on nepotreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim za još malo strpljenja i pozivam da ne trebaju organizirati nikakve bojkote nastave jer je to besmisleno. Mi smo svjesni problema, kao Ministarstvo činimo sve da se problem riješi. Vidjeli ste u obilasku zgrade da je ono što je bio problem proteklih tjedana, riješeno. Sav materijal je stigao, dakle parketi i keramika, nabavljeno je i famozno ljepilo kojeg nije bilo i radovi traju", poručio je Jovanović.

Ministar je ovom prilikom rekao i kako će ubuduće na gradilištu biti i još više radnika kako bi se sve na vrijeme završilo.

"Nadzor je pokazao da će škola biti gotova za dvije godine ako se nastavi ovakvim tempom. Roditelji nisu glupi, mi znamo da bojkotom ne možemo utjecati na brzinu dovršetka radova jer Ministarstvo zaista radi sve što je u njihovoj moći, ali bojkotom smo uspjeli privući pažnju medija i javnosti", izjavio je predstavnik roditelja učenika s Pujanki, Neven Kačić Bartulović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara