Završen proces rekonstrukcije: Srbija dobila novu vladu

Foto: Guliver image/Getty images

ZASTUPNICI Skupštine Srbije izabrali su sinoć 11 novih članova Vlade Srbije. Za njih su glasala 134 poslanika Skupštine Srbije, 65 je bilo protiv, a 51 suzdržan.

Novi ministar prometa Srbije je Aleksandar Antić, prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, kulture Ivan Tasovac, mladih i sporta Vanja Udovičić, poljoprivrede Saša Radulović, financija Lazar Krstić, poljoprivrede Dragan Glamočić, regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović i obrane Nebojša Rodić.

Zastupnici su se o novim ministrima izjašnjavali prozivkom. Za vladu je, osim članica vladajuće koalicije, glasala i zastupnička grupa SPO-DHSS, kao i zastupnik Bogate Srbije Zaharije Trnavčević i samostalna zastupnica Sanja Jeftić Branković, koja je izabrana na listi liberalno demokratske partije (LDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polaganjem zakletve završen je proces rekonstrukcije Vlade. Također, ovim je završena trodnevna rasprava o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Sjednica na kojoj se raspravljalo o novim ministrima počela je u petak kada je premijer Ivica Dačić iznio ekspoze. U subotu je sjednica nastavljena raspravom u kojoj su sudjelovali šefovi zastupničkih grupa i ovlašteni predstavnici, a obilovala je replikama i reklamiranjem Poslovnika o radu. Raspravom u trajanju od pet sati sinoć je završena debata o novim članovima Vlade.

Vlada Srbije sada ima 18 ministarstava i 22 člana. Pored novih ministara, čine je i premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić, potpredsjednik vlade i ministar vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, potpredsjednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, ministrica energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić. Ministar bez portfelja je Sulejman Ugljanin, a ministrica zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara