Završena sezona grijanja

Foto: Ilustracija

HEP-TOPLINARSTVO je u skladu s vremenskim uvjetima u subotu završilo ogrjevnu sezonu za približno 123.000 kupaca toplinske energije u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku.

Iz HEP-a su naglasili kako ovog tjedna započinju redovni remonti toplinskih postrojenja, a tijekom ljeta će se u Zagrebu revitalizirati približno 0,8 kilometara vrelovodne i parovodne trase te izgraditi oko 4,2 kilometra nove vrelovodne trase, u Velikoj Gorici će se revitalizirati približno 0,5 kilometara toplovodne trase, u Osijeku oko 2,2 kilometra vrelovodne trase, a u Sisku oko 4 kilometra vrelovodne i parovodne trase.

Korisnicima se savjetuje da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutrašnjih instalacija grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima te ako je potrebno, organiziraju radove na održavanju ili zamjeni instalacija. Prije početka radova obavezno je isprazniti pogonsku vodu iz instalacija, što obavljaju djelatnici HEP-TOPLINARSTVA na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika.

HEP savjetuje da se suvlasnici zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje pogonskom vodom.

Radovi na instalacijama grijanja moraju biti završeni najkasnije do početka rujna ove godine, kako bi sustav bio spreman za novu ogrjevnu sezonu. Ona počinje u skladu s vremenskom uvjetima, a najranije 15. rujna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara