Zbog Dana župe na zagrebačkoj Trešnjevci škola odgodila nastavu!?

Screenshot: Google Street View

OSNOVNA škola kralja Tomislava na zagrebačkoj Trešnjevci i ove će godine19.3. biti zatvorena zbog Dana župe u crkvi Sv. Josipa u Trakošćanskoj ulici što se nekim roditeljima nije svidjelo.

"Djeca taj dan idu u crkvu, na misu ili što već, a ostali koji ne idu na vjeronauk koji nema puno, oni ne moraju ići u školu", požalio se jedan roditelj preko udruge "David" te se pita ima li pravo škola ne održati nastavu zbog dana župe.

Kako napominju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, škola sukladno točki IV. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2013./2014. od 12. ožujka 2013. može Godišnjim planom i programom utvrditi plan i raspored radnih dana potrebnih za provedbu nastavnoga plana i programa te broj, plan i raspored ostalih radnih dana tijekom školske godine potrebnih za druge odgojno-obrazovne programe škole. U to spadaju: pisanje ispita državne mature, školske priredbe, natjecanja, dan škole, dan župe, dan općine i grada, izleti, ekskurzije i slično.

"Škola je sukladno Odluci planirala Godišnjim planom i programom Dan župe kao nenastavni dan jer se uz prostor škole organiziraju različite aktivnosti Župe", navode iz MZOŠ-a.

Školski odbor na početku školske godine, do 30. rujna tekuće godine, uz prethodno mišljenje vijeća roditelja i učiteljskog vijeća donosi Godišnji plan i program. U tom programu dužna je planirati nastavne i nenastavne dane, a to znači i Dan župe.

Na početku školske godine škola je dužna upoznati roditelje s Godišnjim planom i programom škola. Temeljem navedenoga i roditelji učenika iz OŠ Kralja Tomislava trebali su, na početku školske godine, dati svoje mišljenje vezano uz Dan župe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara