Zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama: Načelnik zagrebačke policije dao mandat na raspolaganje!

 Foto: Admir Buljubašić/Cropix

IZ POLICIJSKE uprave zagrebačke stigla je vijest kako je načelnik Goran Burušić stavio svoj mandat na raspolaganje!

"Nakon saznanja da je jedan od osumnjičenih za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave član moje najuže obitelji, unatoč činjenici da nisam znao niti na bilo koji način utjecao na kriminalističko istraživanje, svoj sam mandat, zbog moralne odgovornosti prema građanima i kolegama dao na raspolaganje glavnom ravnatelju policije i ministru unutarnjih poslova.", poručio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Podsjetimo, policija provodi kriminalističku istragu zbog prevare i krivotvorenja dokumenata nad više osoba, a jedna od njih je i 24-godišnji sin načelnika zagrebačke policije.  Oni su falsificirali dokumente radi dizanja pozajmica u kreditnim uredima. Šteta još nije potpuno utvrđena, no radi se o desetak tisuća po kreditu, a realizirano je nekoliko takvih kredita.

"Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave", priopćilo je Ravnateljstvo policije jučer te dodalo kako je jedna od osoba koje su obuhvaćene ovim kriminalističkim istraživanjem u bliskom srodstvu s načelnikom Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene osobe predati pritvorskom nadzorniku, dok će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara