"Zbog nerazumne politike i tajnih službi zaratili smo s civiliziranim svijetom"

Foto:  Gulliver Image / Getty Image

"KOMISIJA  EU je konačno odlučila uvesti sankcije hrvatskoj vlasti zbog povrede pravnih normi EU-a. To je dobar znak odlučnosti EU-a prema samovoljnim režimima. To je istovremeno pouka Europskoj uniji da je trebala biti puno opreznija kod primanja Hrvatske u svoje članstvo. Komisija je trebala zadržati strogi nadzor nad članicama kao Hrvatska. Naime Hrvatska već od samog proglašenja samostalnosti krši ljudska prava u sferi pravosuđa. Stotine tisuća Hrvata čeka desetke godina na presude, što znači masovno kršenje ljudskih prava zbog dugotrajnost sudskih postupaka", stoji u priopćenju nevladine organizacija Juris Protecta - Udruge za unapređenje pravosuđa u RH. 
 
Ova udruga već duže vrijeme napominje da je odvjetnički lobi pretvorio Hrvatsku u poligon slobodnog lova. Odvjetničke tarife u siromašnoj Hrvatskoj peterostruko su veće od tarifa u bogatoj Njemačkoj. Odvjetnici su u pravilu na čelu Ministarstva pravosuđa i sprečavaju zakonsko reguliranje tarifa, što je slučaj u svim državama Europske unije. 
 
"Tri osnovna stupa na kojima počiva Europske unije (Europsko zajedništvo, zajednička vanjska i sigurnosna politika i suradnja u pravosuđu i upravi). Svojim postupcima Hrvatska bez sumnje dovodi u pitanje suradnju u pravosuđu. Tito je desetljećima vukao za nos svjetsku demokratsku zajednicu plešući između Istoka i Zapada, a njegove tajne službe su terorizirale vlastiti narod. Nažalost te iste službe od samog osamostaljenja do današnjih dana vuku koce u Hrvatskoj i udaljavaju je od civiliziranog svijeta. Kada već hrvatski građani nisu spremni boriti se za vlastiti interes, želimo vjerovati da će Europska komisija disciplinirati režime koji su skloni kršenju osnovnih ljudskih prava svojih građana, a jedno od najvažnijih je pravna zaštita u razumnom roku i po razumnoj cijeni", zaključuje se na kraju. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara