Zbog nevremena proglašena elementarna nepogoda u Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Pokupskom

Ilustracija: Hina

ŽUPAN Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Vrbovca, Svetog Ivana Zeline te općine Pokupsko zbog šteta nastalih 30. srpnja 2014. uslijed olujnog nevremena praćenog jakom kišom i tučom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Olujnim nevremenom na navedenom području nanesene su velike štete na poljoprivrednim kulturama, oštećeni su jednogodišnji usjevi, višegodišnji nasadi i šume te su uzrokovane velike materijalne štete na objektima i infrastrukturi, elektroopskrbnom sustavu, krovištima obiteljskih kuća, srušena su mnoga stabla, a zabilježena su i brojna oštećenja na nerazvrstanim cestama, priopćila je Zagrebačka županija.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Općinsko i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od osam dana nakon nastanka elementarne nepogode, izraditi prvo izvješće s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zagrebačke županije koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. Također, Općina Pokupsko te gradovi Sveti Ivan Zelina i Vrbovec dužni su od ukupno procijenjene štete u Registar šteta za poljoprivredu unijeti procijenjenu poljoprivrednu štetu, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara