Zbog odustajanja od koridora 5C, HDSSB traži smjenu uprave HAC-a ili povlačenje odluke

Zbog odustajanja od koridora 5C, HDSSB traži smjenu uprave HAC-a ili povlačenje odluke

Screenshot: Google Maps

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Josip Salapić poručio je u petak kako je obustavom izgradnje koridora 5C Osijek-Beli Manastir do granice s Mađarskom pala prva žrtva promašene monetizacije i promašene politike aktualne vlade, zbog čega je njegova stranka zatražila odgovornost premijera i resornog ministra.

"Objašnjenje kako je riječ o djelomičnom odustajanju samo je kupovina vremena do izbora", poručio je Salapić s konferencije za novinare u Saboru. Koridor 5C je, podsjeća, vitalni strateški projekt za razvoj gospodarstva u Slavoniji i Baranji.

Od premijera Zorana Milanovića HDSSB traži da smijeni upravu Hrvatskih autocesta ili povuče tu, kako kažu, nerazumnu odluku jer će u suprotnom "poduzeti sve da se raspišu prijevremeni izbori".

HDSSB-ovac Krešimir Bubalo kaže kako su u njegovoj stranci u četvrtak očekivali objašnjenje kada su vidjeli da su Hrvatske autoceste poništile natječaj za izvođenje radova za autocestu između Belog Manastira i mosta Drava, no uvjerili su se da "očito na razini Vlade postoji strategija uništavanja Slavonije i Baranje".

"Vlada ne razumije geostrateški značaj koridora"

HDSSB očekuje hitno raspisivanje novog natječaja, a zbog pogrešaka tijekom ovog natječajnog postupka traže ostavku ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića.

"Milanović i Dončić traže rješenje za izlazak Slavonije i Baranje iz krize preko autobusnog i željezničkog kolodvora te avionskog prometa u jednom smijeru", poručio je Bubalo.

Koridor 5C je, naglašava njegov stranački kolega Boro Grubišić, spoj glavnog ukrajinskog grada Kijeva i Ploča. "Ako vlada ne razumije geostrateški značaj toga, ja ne znam što razumiju", zapitao se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara