Zbogom hrabroj lavici: Posljednji ispraćaj Nore Šitum u subotu u Zadru

Zbogom hrabroj lavici: Posljednji ispraćaj Nore Šitum u subotu u Zadru

Foto: Facebook

OBITELJ Nore Šitum obavijestila je danas javnost putem Facebooka kako će se ispraćaj hrabre lavice, preminule nakon duge borbe s teškom bolešću, održati u subotu.

"Dragi prijatelji,

obavještavamo sve one koji žele prisustvovati, da će se pogreb naše drage Nore održati u subotu, 30.3.2013., u 12 sati, na gradskom groblju Zadar.

Norina obitelj
", objavljeno je na Facebooku.

Podsjetimo, malena Nora preminula je u srijedu u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, gdje je otputovala na liječenje. Svojim je osmijehom i hrabrošću osvojila cijelu Hrvatsku - u svega tjedan dana za njezino je liječenje prikupljeno više od pet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otputovala je u Philadelphiju 7. veljače, a dan kasnije bila je primljena u Wood Centre Dječje bolnice u Philadelphiji. Primio ju je dr. Stephan Grupp, dječji onkolog koji je prošle godine sedmogodišnju djevojčicu Emily Whitehead podvrgnuo prvoj eksperimentalnoj terapiji koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a, poznatiji kao spori virus.

No, problemi su počeli tjedan dana nakon dolaska. Nora se osjećala slabo i imala je povišenu temperaturu pa je otkriveno da je "zaradila" trbušni virus koji je harao. Kada se stanje smirilo, 11. ožujka stigla je informacija kako se opet njeno zdravstveno stanje pogoršalo. Njen djed je pojasnio kako su se kod Nore pojavile gljivice koje su uobičajena pojava kod pacijenata koji primaju kemoterapiju, no problem je kada one dođu do mozga kao u Norinom slučaju. Zbog te infekcije Norino liječenje se nije moglo nastaviti.

Samo dva dana kasnije djevojčica je završila na intenzivnoj njezi jer je teško disala i dobila je visoku temperaturu. "Stanje je opasno", poručili su na njenoj Facebook stranici. Nekoliko dana kasnije, Nora je preminula.

Norina obitelj se s tijelom preminulog malenog anđela, čijem se ozdravljenju u dalekoj Americi nadala cijela Hrvatska, a i šire, u domovinu vraća u petak.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara