Zelena stranka: Oprosti Bačiću, nismo znali da dolazi Vrdoljak!

Zelena stranka: Oprosti Bačiću, nismo znali da dolazi Vrdoljak!

Foto: Damjan Tadić/Cropix

ZELENA stranka reagirala je na današnje najave ministra Ivana Vrdoljaka o rušenju bespravno izgrađenih objekata.

"Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak dokaz je da i nakon najtamnije noći ne dolazi uvijek zora. Kada je HDZ donio Zakon o legalizaciji bespravne gradnje činilo se da je to najgore što se prostornom uređenju i prirodi u Hrvatskoj može dogoditi i da je tadašnji ministar okoliša Bačić, koji je ispunjavao naloge Jadranke Kosor, najveći neprijatelj prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upozoravali smo na Bačićeve manifetluke, pisali smo europskim zelenima, povjereniku Europske komisije za okoliš, stranim medijima kao bi se zaustavila legalizacija bespravne gradnje. Naivno smo smatrali kako će odlaskom HDZ-a doći neka bolja vremena za izbetoniziranu i apartmaniziranu hrvatsku obalu. 

No, onda je stigao Vrdoljak, koji izjavljuje kako će prvo legalizirati sve što se može legalizirati, zatim će izgraditi sve što se može izgraditi, a na kraju ćemo sve ono što se ne može legalizirati srušiti. Datum kojeg se moraju bojati svi bespravni graditelji je ni više ni manje nego 21. lipanja 2011. godine. Da nije tužno bilo bi smješno.

Iz ovoga se primjera najbolje može vidjeti kako HDZ i kukuriku koalicija surađuju na uštrb prirode i kako jedni dovršavaju ono što su drugi započeli. Razdvajanje ministarstava za zaštitu okoliša i prostorno uređenje je izvrstan spin kojim će Vrdoljak imenovati ekocid u Hrvatskoj dok Mirela Holly rješava trivijalne stvari. Priroda je najvrijedniji hrvatski resurs a Vrdoljak joj, nažalost, svojom legalizacijom bespravne gradnje zabija glogov kolac kojim će završiti besramnu rabotu koju je započeo HDZ", stoji u priopćenju predsjednika Zelene stranke Aljoše Babića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara