Željka Markić: Mi smo izloženi jednom nasilju i nametanju jedne ideologije

Željka Markić: Mi smo izloženi jednom nasilju i nametanju jedne ideologije

Foto: Hina

INICIJATIVA "U ime obitelji", predvođena Željkom Markić, inzistira na provođenju referenduma o braku, a optužbe za diskriminaciju odbacuju navodeći kako definiranje braka kao zajednice žene i muškarca ne zadire u ljudska prava onih koji žive u istospolnim zajednicama.

Današnje saborske prozivke i nazivanje inicijative "U ime obitelji" jednim "prljavim pokretom", Markić je za RTL Danas prokomentirala riječima: "Rekla bih da je ovo nastavak jedne antikampanje koja traje već nekoliko dana". Vladajuće je optužila za uporno zloupotrebljavanje javnog prostora i zbunjivanje građana koji na referendumu trebaju izraziti svoje mišljenje o definiciji braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A zašto je Markić i njenom pokretu bitno da se ono što o braku ionako piše u zakonu upiše i u Ustav? Oni strahuju da bi zakon mogao biti izmijenjen i da bi se gay parovima, kao što je sad slučaj u mnogim europskim zemljama, vjenčanja mogla odobriti. "Na ovaj način se štiti pravo birača da se nasilno redefinira brak", kazala je.

Markić je i ovog puta uspjela skočiti samoj sebi u usta komentirajući prvo riječi pape Franje koji je protiv osuđivanja homoseksualaca i diskriminacije, i slažući se s njima, da bi potom rekla da se nada da Zakon o životnom partnerstvu neće biti donesen. Podsjetimo, riječ je o zakonu koji će imovinsko-pravno gledano istospolnim parovima omogućiti jednaka prava kao i heteroseksualnima.

"Mi smo izloženi jednom nasilju, jednom nametanju jedne ideologije", poručila je Markić koja se pritom ne libi vlastitu diskriminatornu ideologiju nametati drugima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara