Željko Sabo se nije pojavio na sudu pa odgođeno pripremno ročište

Foto: FAH

NA osječkom Županijskom sudu odgođeno je danas pripremno ročište u postupku protiv vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, optuženog za dva kaznena djela podmićivanja gradskih vijećnika, jer Sabo nije došao na sud.

Novo pripremno ročište u kaznenom postupku protiv gradonačelnika Sabe zakazano je za 21. ožujka.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je 18. prosinca prošle godine optužnicu Uskoka protiv vukovarskog gradonačelnika zbog kaznenog djela podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika iz redova HDZ-a, Marije Budimir i Radivoja Đurića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Sabo je, naime, osumnjičen da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir, kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Prije potvrđivanja optužnice Optužno je vijeće, kao nezakonite dokaze, izdvojilo snimak razgovora između Željka Sabe i Marije Budimir, te dokaze koji su proizašli iz tog snimka, ali je Vrhovni sud, u žalbenom postupku, ipak odlučio da snimka ipak bude uvrštena među dokaze.

Današnje pripremno ročište na osječkom Županijskom sudu bilo je zatvoreno, a ni na sudu ni od Sabinog odvjetnika novinari nisu mogli doznati koji je razlog nedolaska Željka Sabe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara