Žestoke borbe neprijateljskih milicija kod zračne luke u Tripoliju

Žestoke borbe neprijateljskih milicija kod zračne luke u Tripoliju

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEPRIJATELJSKE milicije žestoko su se u nedjelju sukobile kod zračne luke u Tripoliju, za koju se bore već tjedan dana dok u zemlji traje borba različitih skupina za utjecaj koja Libiju može gurnuti u građanski rat.

Europska unija (EU) izrazila je zabrinutost nakon tih novih sukoba u kojima je u nedjelju poginulo pet civila, rekao je mjesni čelnik.

Žrtve su stanovnici četvrti Kasr ben Gašir, blizu zračne luke koji su poginuli u raketiranju njihovih domova, dodao je Muhamed Abderahman za televiziju Al Naba.

Zasad nema službenog izvješća o broju žrtava, rekao je glasnogovornik ministarstva zdravstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka u Tripoliju zatvorena je otkako je 13. srpnja koalicija islamističkih milicija i milicija grada Misrate počela ofenzivu kako bi brigade iz Zentena, grada 170 km jugozapadno od Tripolija, potisnula iz zračne luke koju kontroliraju od 2011., kao i više drugih vojnih i civilnih objekata na jugu prijestolnice.

Predvečer su borbe u okolici zračne luke prestale, rekao je za AFP Al Džilani al Daheh, čelnik zaštitarske službe u zračnoj luci, ustvrdivši da su bivši pobunjenici iz Zentena odbili napade na svoje položaje.

No sukobi još traju na zapadu grada, rekli su svjedoci.

Sukobi su dio borbe liberala i islamista za politički utjecaj, ali i borbe suparničkih gradova Zentena i Misrate.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara