Zlouporabio položaj u MORH-u i oštetio državu za 2,9 milijuna kuna

Ilustracija: Arhiva

PROTIV 54-godišnjeg Splićanina, djelatnici Službe kriminalističke policije Policijske uprave šibensko-kninske podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je kao nekadašnji zapovjednik postrojbe Ministarstva obrane zlouporabio položaj i ovlasti čime je državni proračun oštećen za oko tri milijuna kuna, navodi se u današnjem izviješću iz šibenske policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je Splićanin u svojstvu zapovjednika postrojbe Ministarstva obrane, koristeći svoj položaj, izdao i potpisao neosnovanu potvrdu o pogibelji pripadnika tog ministarstva. Iako mu je bilo poznato da je muškarac stradao u prometnoj nesreći izvan dužnosti, Splićanin je izdao potvrdu o njegovom stradavanju za vrijeme dužnosti u MORH-ovoj postrojbi, a kako bi temeljem toga njegova obitelj ostvarila prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristeći razna prava koja država osigurava obiteljima poginulih branitelja, obitelj stradalog je oštetila državni proračun u vrijednosti od najmanje utvrđenih 2,9 milijuna kuna.

Neslužbeno se doznaje da je Splićanin otprije poznat policiji, te da je radi svog kriminalnog djelovanja dobio nečastan otpust iz HVO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara