Zmajlovićevoj glasnogovornici pred kućom ukrali službeni automobil koji nije smjela koristiti

Foto: LinkedIn, Wikipedia

DIJANA SUŠAC, glasnogovornica ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića, neovlašteno koristi službeni automobil 24 sata dnevno. Prema informacijama koje je Index dobio od izvora iz Zmajlovićevog ministarstva, Sušac je prošle godine službeni automobil koristila čak i za vrijeme godišnjeg odmora.

Službeni automobil ministarstva marke Golf 4, registracije ZG 1549 DU, koji je Sušac koristila u privatne svrhe, u prosincu prošle godine ukraden je na njenoj kućnoj adresi! PU zagrebačka za Index je potvrdila da je automobil ukraden u ulici Remetski Kamenjak na Medveščaku, između 11 sati ujutro 22. prosinca i 10:15 sati ujutro 23. prosinca 2013. godine.

Pokazuje to da je automobil pred kućom glasnogovornice Sušac u nedjelju 22. prosinca bio parkiran gotovo čitav dan. Činjenica da je krađu automobila primijetila tek oko 10 sati ujutro u ponedjeljak, sugerira i da Zmajlovićeva glasnogovornica na posao baš i ne dolazi na vrijeme.

Policija kaže da je auto bio ispred kuće u nedjelju, Sušac tvrdi da nije

U kratkom telefonskom razgovoru Sušac nam je potvrdila da joj je automobil ukraden. Kaže, međutim, da je ukraden u ponedjeljak, a ne u nedjelju. Iz službenog policijskog zapisnika, jasno je da Sušac laže. Naime, kada smo PU zagrebačku upitali gdje je i kada ukraden službeni automobil Zmajlovićevog ministarstva, dobili smo sljedeći odgovor: "Prijavu krađe spornog automobila iz Vašeg upita zaprimili smo 23. prosinca prošle godine. Vozilo je otuđeno između 22. i 23. prosinca 2013. između 11 i 10.15 sati na području Medveščaka, Remetski Kamenjak. Za vozilom se i dalje provode mjere traganja".

Nikakve dodatne informacije Sušac nam u telefonskom razgovoru nije željela dati. Inzistirala je da joj pošaljemo upit na e-mail adresu "kako nam ne bi greškom dala neku pogrešnu informaciju". Zmajlovićevoj glasnogovornici poslali smo upit, ali do kraja radnog dana odgovor nam nije stigao.

Glasnogovornica nema što raditi u službenom automobilu

Zanimalo nas je što je službeni automobil ministarstva u nedjelju radio parkiran pred kućom Zmajlovićeve glasnogovornice, te tko joj je dozvolio korištenje službenog automobila u privatne svrhe. Glasnogovornicu smo upitali i je li točna informacija koju je Index dobio od svojih izvora u ministarstvu, a prema kojima je prošle godine sa službenim automobilom otišla i na godišnji odmor.

Na korištenje službenog automobila Zmajlovićeva glasnogovornica Sušac, naravno, nije imala nikakvo pravo. Prema odluci Vlade iz siječnja 2012. godine, službeni automobil 24 sata dnevno na raspolaganju imaju samo ministar i njegov zamjenik. Pomoćnici ministra službeni automobil mogu koristiti samo za službene potrebe za vrijeme radnog vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara