Zračni udar na skladište oružja u Jemenu izazvao golemu eksploziju, poginulo najmanje 69 ljudi

Zračni udar na skladište oružja u Jemenu izazvao golemu eksploziju, poginulo najmanje 69 ljudi

Screenshot: YouTube

NAJMANJE je 69 osoba poginulo u eksplozijama u skladištu oružja blizu Sane, prouzročenim zračnim udarima koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije na jemenske pobunjenike, rekao je u utorak za AFP čelnik ministarstva zdravstva.

"Najmanje 69 ljudi, uglavnom civila, poginulo je a 250 je ranjeno", rekao je taj čelnik navodeći nove podatke o žrtvama eksplozija koje su se u ponedjeljak i u utorak dogodile na bombardiranim položajima. U ranijem izvješću od ponedjeljka govorilo se o 5 mrtvih.Koalicijski zrakoplovi su više puta bombardirali skladište na gori Noqomu, ponad istočnog dijela jemenske prijestolnice, rekli su stanovnici, dodajući da su se napadi s prekidima nastavili do podneva.

Eksplozije nastale u prvim udarima u ponedjeljak navečer bile su tako jake da je u njima uništeno i topničko oružje, rekli su očevici.

Raniji napad na vojnu bazu u Sani u rukama pobunjenika, gdje su bili uskladišteni oružje i rakete, prouzročio je 21. travnja neviđene eksplozije u kojima je 38 civila poginulo a 532 su ranjena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara