Župni ured u Poreču poručuje: "Ovdje nije socijalna ustanova, niti banka!"

Foto: Cgiporec.hr

NA ULAZNIM vratima Župnog ureda u Poreču osvanuo je natpis "Ovdje nije socijalna ustanova, niti banka!", objavio je na svojim internetskim stranicama Centar za građanske inicijative Poreč.


U Centru za građanske inicijative Poreč smatraju kako jednoj crkvenoj ustanovi ne priliči postavljati takve natpise, kad bi zapravo trebali "brinuti o svojoj zajednici tješeći i savjetujući one koji trebaju vodstvo u duhovnim i svjetovnim pitanjima, pomagati siromašne i bolesne".

"Crkva bi u ovo doba trebala biti posebno socijalno osjetljiva, a ovo što rade je apsolutno suprotno. Apeliramo: da li je ovo natpis primjeren crkvi? Polazeći s ljudskopravaške pozicije smatramo kako takav uvredljiv natpis ne bi trebao stajati na niti jednoj ustanovi. Vrlo vjerojatno je svima jasno kako crkva nije ni banka niti socijalna ustanova, no zasigurno bi trebala biti mjesto gdje ljudi mogu doći potražiti pomoć, kakva god ona bila, a na namještenicima crkve je da osobi pomognu koliko god je to u njihovoj mogućnosti ili da je makar upute drugdje ukoliko joj zaista ne mogu pomoći", poručuje Centar za građanske inicijative Poreč.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara