Zviždač tvrdi da Erdogan priprema "false flag" napad u Turskoj

Zviždač tvrdi da Erdogan priprema "false flag" napad u Turskoj

Foto: Hina

ZVIŽDAČ s kredibilnom poviješću pouzdanog predviđanja i najavljivanja policijskih akcija i vladinih političkih smjernica iznenađuje tvrdnjom da se turski obavještajci pripremaju za orkestriranje napada u kojem će aktivirati eksploziv na javnom mjestu s ciljem da za zločin optuže opozicijski pokret Gulen i proglase ga terorističkom organizacijom.
   
Prema tweetovima s korisničkog računa Fuat Avni kojeg koristi zviždač, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je Gulen pokret namjeravao klasificirati kao terorističku organizaciju još 14. prosinca 2014. kad je policija pokrenula akciju protiv medija koji pripadaju propovjedniku Fettullahu Gulenu optuženom za pokušaj državnog udara. Kako nakon racija nije pronađen dovoljno vjerodostojan povod za "etiketiranje", Erdogan se odlučio za druge metode, tvrdi zviždač.

"Nakon fijaska, Erdogan je zadužio špijunsku agenciju (Nacionalnu obavještajnu organizaciju) MiT za etiketiranje pokreta Gulen kao terorističke organizacije," napisao je zviždač na Twitteru. Prema pisanju lista Today's Zaman koji pripada pokretu, zviždač tvrdi da Erdogan prolazi kroz "teško razdoblje" zbog napada na Charlie Hebdo jer podržava Islamsku državu i al-Qeadu. "Da bi izašao iz teškog razdoblja i preokrenuo plimu na svoju ruku, Erodgan kuje nove zle planove," tweetnuo je Avni.   

> "Sad je jasno da Turska otvoreno surađuje s IS-om"


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Avni tvrdi da pripada unutarnjem krugu Erdogana, a prema nedavno objavljenom članku u Foreign Policy magazinu zviždač je "dokazao da ima iznenađujuće znanje o događajima prije nego što se oni odigraju".

Uz napomenu da je islamski učenjak Fethullah Gulen opetovano pokazao snažno protivljenje radikalnim grupama koje posežu za terorizmom, Avni kaže da glasnogovornik vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) i stranački ideolog Beşir Atalay zajedno sa šefom MiT-a Hakanom Fidanom "planira teroristička djela slična onima u Francuskoj".

"Teroristički čin koji će ubiti desetke nedužnih ljudi u velikom gradu je planiran od Hakana Fidana i predstavljen Erdoganu," napisao je zviždač i uzburkao društvene medije i autohtoni tisak. Prema njegovim tvrdnjama predsjednik je plan odobrio bez okolišanja.  

"Ja upozoravam sve građane na moguće terorističke napade orkestrirane od jedince Hakana Fidana u vrlo bliskoj budućnosti," napisao je zviždač i upozorio ljude da se drže podalje od velikih trgovačkih centara i gomila. "Vi biste mogli biti žrtva Erodganovih zlih planova," kaže.

Zviždač dodaje da su terorističke akcije pod državnim sponzorstvom "planirane i u zgradama vladajuće stranke sa svrhom da pojačaju negativni sentiment protiv pokreta Gulen".

Pojam "false flag" (operacija pod lažnom zastavom) služi za opisivanje tajnih operacija osmišljenih s ciljem da prikriju prave počinitelje zločina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara